Καλωσορίσατε στην Ένωση Φοιτητών Ερασμούς

του Οικονομικού Πανεπιστημιού Αθηνών

Η Ένωση Φοιτητών Εράσμους,  γνωστή και ως ESA (Erasmus Student Assosiation) είναι μια μη πολιτική, μη κερδοσκοπική οργάνωση φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 1992 από φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα Εράσμους. Σήμερα η Ένωση Φοιτητών Εράσμους αποτελείται από φοιτητές οι οποίοι έχουν συμμετέχει στο πρόγραμμα Εράσμους και έχουν βιώσει την όλη εμπειρία.

Αποστολή μας είναι να προωθήσουμε την κινητικότητα φοιτητών στην Ανώτατη Εκπαίδευση έχοντας πάντα ως ιεραρχία ότι ως φοιτητές οι ίδιοι βοηθάμε

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τους φοιτητές Ερασμούς που έρχονται για να σπουδάσουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (καθώς και σε άλλα πανεπιστήμια της Αθήνας, όπου είναι εφικτό) καθώς και τους Έλληνες/ίδες φοιτητές/τριες που επιθυμούν να διανήσουν μια περίοδο σπουδών στο εξωτερικό.

Κύριο ενδιαφέρον μας είναι να προωθήσουμε τα πρόγραμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι ώστε όλο και περισσότεροι φοιτητές να επωφεληθούν από τα πολιτισμικά ωφέλη, που μπορούν να προσφερθούν μέσω αυτών, καθώς και να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα πραγμάτα που τους ενώνουν παρά τους χωρίζουν, ανεξαρτήτως από την χώρα προέλευσής τους, την θρησκεία τους, το οικονομική τους δυνατοτήτα ή τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Ως προς τους εισερχόμενους φοιτητές Ερασμους, τους προσφέρουμε βοήθεια με τις εξής τρόπους :

 • Ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους πριν την αφιξή τους στην Αθήνα.
 • Κανονίζουμε κατάλληλη στέγαση για την διαμονή τους.
 • Με τον ερχομό τους τους προσφέρουμε πακετό πληροφοριών και οδηγιών.
 • Οργανώνουμε μια εβδομάδα υποδοχής, γνωστή και ως Introduction Week ή Intro Week.
 • Τους βοήθαμε με οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσουν.
 • Οργανώνουμε δίαφορες δραστηριότητες όπως ταξίδια, parties, πολιτισμικά ή αθλητικά δρώμενα.

Ως προς τους/ις Έλληνες/ίδες φοιτητές/τριες που επιθυμούν να διανήσουν μια περίοδο σπουδών στο εξωτερικό, προσφέρουμε βοήθεια με τους εξής τρόπους :

 • Συμμετοχή σε συναντήσεις που διοργανώνει κάθε τμήμα του πανεπιστημίου με σκοπό την ενημέρωση τους για το πρόγραμμα Έρασμους.
 • Βοηθώντας τους να επιλέξουν ένα κατάλληλο πανεπιστήμιο όπου θα διανήσουν μια περίοδο κινητικότητας.
 • Προσφέρωντας τους πληροφορίες και οδηγίες για το πανεπιστήμιο υποδοχής.
 • Φέρνοντάς τους σε επαφή με άλλους φοιτητές Εράσμους.
 • Οργανώνοντας το δρώμενο "Erasmus Village" (οι εισερχόμενοι φοιτητές Ερασμους παρουσιάζουν τις χώρες και τα πανεπιστήμιά τους σε φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών οι οποίοι επιθυμούν  να σπουδάσουν στο εξωτερικό ).

Η ESA είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού Erasmus Student Network από το 1992. Αυτό μας βοηθά στο να διατηρούμε επαφή με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές φοιτητικές ενώσεις Ερασμούς με σκοπό την καλύτερη συνεργασία με αυτές καθώς και για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με σκοπό την βελτίωση ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουμε στους φοιτητές Εράσμους.

Από το 1992, υιοθετήσαμε, ως μέλη του Erasmus Student Network το δικό μας "ESN όνομα" το οποίο ήταν μεχρι τον Ιανουάριο του 2010 ESN Athens. Μετά την δεύτερη εθνική συνεδρίαση του ESN Greece (ο σύλλογος στον οποίο υπάγονται όλες οι ενώσεις φοιτητών Εράσμους) αποκτήσαμε το τωρινό μας όνομα που έιναι : ESN Athens AUEB.

Ο σύλλογος ESN Athens AUEB είναι ο πρώτος συλλογος φοιτητών Εράσμους στην Ελλάδα.