Ο Σύλλογος Φοιτητών Εράσμους (ESN Athens AUEB) όπως έχουμε αναφέρει ήδη αποτελεί μια κυβερνητική οργάνωση που έχει σαν στόχο την παροχή βοήθειας σε exchange students (φοιτητές Εράσμους). Κάθε βοήθεια που προσφέρει κάποιος είναι υπερπολύτιμη. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι σπουδαίο. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου το ρητό "Greatness is a lot of small things done well".

Όπως και οι φοιτητές Εράσμους, έτσι και εμείς όταν υπήρξαμε φοιτητές Εράσμους χρειαζόμασταν βοήθεια για το οτιδήποτε. Από μια απλή μετάφραση κειμένου μέχρι και για το ποιο λεοφωρείο/τραίνο/μετρό πρέπει να πάρουμε. Εκεί ακριβώς είναι που έρχονται τα μέλη του συλλόγου μας για τους αντίστοιχους φοιτητές Εράσμους. Να του βοηθήσουμε μεν αλλά και να νιώσουν καλύτερα και πιο βολικά στο νέο τους σπίτι. Να γίνουμε οι buddies τους. 

Μπορεί να το έχετε συναντήσει σε και σε άλλες χώρες σαν mentor/tutor. Ουσιαστικά κάθε φοιτητής αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με έναν εισερχόμενο φοιτητή Εράσμους να τον βοηθήσει και να τον κάνει να νιώσει βολικά στο νέο του σπίτι. Όλοι εξάλλου που έχουμε πάει Εράσμους έχουμε νιώσει ξένοι, άβολα ή όπως αλλιώς λέμε "homesick". Σκοπός του buddy είναι ο Ερασμίτης να μην νιώθει ξένος όταν έρθει στην Αθήνα αλλά να βρει κάποιον να τον βοηθήσει. ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ!!!

Για να γίνεται buddy ενός νέου Ερασμίτη δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα (σύδεσμο)!!
!!ΠΡΟΣΟΧΗ!! Η παρακάτω φόρμα ενεργοποιείται κατα την αρχή κάθε εξαμήνου. Με άλλα λόγια δεν θα μπορούν να γίνουν αιτήσεις κατά την διάρκεια του εξαμήνου!!

http://aueb.esnathens.gr/content/buddy-system-greeks