Ο σύλλογος φοιτητών Εράσμους αποτελείται από φοιτητές οι οποίοι διένυσαν μια περίοδο σπουδών στο εξωτερικό και απόφασισαν όταν επέστρεψαν πίσω στην πόλη τους να συνεχίσουν αυτή την "συνήθεια" και να βοηθήσουν τους εισερχόμενους φοιτητές. Ωστόσο πολλοί μπορεί να αναρωτιέστε : Τι είναι αυτό που προσελκύει φοιτητές να ξανασχοληθούν με το Ερασμούς, αλλά από μια άλλη σκοπιά; Γιατί συνεχίζουν αυτή την υπόθεση όταν γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να ξαναζήσουν παρόμοιες, αν όχι ίδιες στιγμές, με αυτές που ζήσαν στο εξωτερικό; Γιατί συνεχίζουν να είναι ακόμα ενθουσιασμένοι;

Οι ερωτήσεις ποικίλουν αλλά όλες έχουν ένα κοινό παρανομαστή : "Γιατί να γίνω μέλος του συλλόγου ESN Athens AUEB;" Η ομάδα λοιπόν του ESN Athens AUEB είναι εδώ για να σας εξηγήσει μερικούς από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να γίνετε μέλη του συλλόγου μας.

 

 

  • "Once Erasmus Always Erasmus": Ναι ξέρουμε, το 'χουμε ξανακούσει αυτό το ρητό, μπορεί να λέτε. Κι όμως ισχυεί πέρα από κάθε αμφιβολία. Οι στιγμές που ζήσατε στο εξωτερικό ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να είναι για πάντα ανεκτίμητες. Φανταστείτε λοιπόν να μπορούσατε να τις ξαναζούσατε αλλά αυτή την φορά στην πολή σας μέσα στο πνεύμα του Εράσμους. Κι όμως είναι εφικτό. Γίνοντας μέλη του ESN Athens AUEB σας δίνεται η δυνατότητα να ξαναζήσετε το Εράσμους αλλά από μια άλλη σκοπία. Γνωρίζοντας και βοηθώντας νέους Ερασμίτες, περνώντας χρόνο και διασκεδάζοντας μαζί τους, κάνοντας ταξίδια μαζί τους είναι μερικά από τα πολλά πραγματα που συμβαίνουν ώντας μέλη του ESN Athens AUEB και φυσικά κάνουν τον/την οποιοδήποτε να ξανα αισθάνεται φοιτητής/τρια Εράσμους.

  • "Εθελοντισμος" : Μπορεί να σας ακούγεται λίγο τρελό ίσως και κουτό αλλά ο εθελοντισμός αποτελεί ένας πολύ ιδιαίτερος λόγος. Πολλοί μπορεί να αναρωτιέστε : "Μα γιατί να προσφέρω βοήθεια και να μην πληρώνομαι για αυτό;". Μα γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται. Ή μάλλον καλύτερα δεν είναι αναγκαίο. Η αίσθηση αλληλεγγύης και βοήθειας που προσφέρουμε σαν σύλλογος καθώς και οι θετικές ανταποκρίσεις και η ευγνωμοσύνη που λαμβάνουμε από τους φοιτητές Εράσμους είναι πράγματα τα οποία δεν μπορούν να υπολογιστούν σε μια χρηματική μονάδα. Εξάλλου υπήρξαμε και μεις φοιτητές Εράσμους. Και μεις χρειάζομασταν βοήθεια, και όταν μας προσφερρόταν από τον αντίστοιχο σύλλογο Εράσμους δεν μας ζητάγανε αντάλλαγμα. Το Εράσμους προσφέρει πράγματα τα οποία δεν μετριούνται σε χρήματα. Όταν μας προσφέρουνται αυτά, νιώθουμε χαρούμενοι και γεμάτοι ευγνωμοσύνη. Φανταστείτε λοιπόν πόσο χαρούμενοι και περήφανοι μπορεί να νιώσετε εσείς απλά και μόνο επειδή προσφέρατε τα αντίστοιχα αγαθά σε κάποιον/α φοιτητή/τρια Εράσμους.

  • "Καινούργιες Γνωριμίες" : Ξέρουμε καινούργιες γνωριμίες με φοιτητές από όλο τον κόσμο, καινούργιες φιλίες κτλ. Δεν έχετε άδικο αυτό εννοούμε. Ή τουλάχιστον εν μέρει. Σίγουρα, με το να γίνει κάποιος μέλος στον εν λόγω σύλλογο, οι  γνωριμίες και η δημιουργία φιλίας με άτομα από όλο τον κόσμο είναι το πιο προφανές πλεονέκτημα που μπορεί κάποιος να κερδίσει ώντας μέλος στον εν λόγω σύλλογο. Όμως οι γνωριμίες δεν σταματάνε εκεί, και με αυτό αναφερομάστε στις γνωριμίες με παλαιά και νέα μέλη του σύλλογου. Μπορεί να φαίνεται λογικό και απλό όμως δεν είναι. Αυτό γιατί δεν είμαστε ένας απλός σύλλογος, αλλά μια μεγάλη παρέα, μια οικογένεια. Είμαστε όλοι φοιτήτες που έχουμε ζήσει παρόμοιες στιγμές μέσω του προγράμματος Εράσμους και επιθυμούμε όλοι μαζί σαν μια ομάδα να συνεχίσουμε αυτό το όνειρο.

  • "Εξάσκηση και Βελτίωση μιας Γλώσσας" : Ένας από τους πολλούς λόγους για να πάει κάποιος Εράσμους είναι προφανώς η εξάσκηση, η βελτίωση ή, γιατί όχι,  η εκμάθηνση μιας ξένης γλώσσας. Αυτό λοιπόν αποτελεί και έναν ακόμη σπουδαίο λόγο να γίνει μέλος κάποιος/α του ESN Athens AUEB. Η συνεχής συναναστροφή με άτομα από διαφορετικές χώρες μπορεί να βοηθήσει οποιοδήποτε προκειμένου να εξασκήσει ή να μάθει πιο εύκολα και διασκεδαστικά μια ξένη γλώσσα.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε για ώρες ολόκληρες λόγους για τους οποίους αξίζει κάποιος να γίνει μέλος του ESN Athens AUEB. Το Εράσμους μπορεί να τελείωσε αλλά είναι στο χέρι σας να συνεχίσετε να ζείτε σε αυτό το πνεύμα. Αν πιστεύετε, ότι το Εράσμους σας προσέφερε πολλά πράγματα, μην διστάσετε να έρθετε να διαπιστώσετε να δείτε πόσα μπορεί να σας προσφέρει ακόμα αλλά από άλλη σκοπιά.